TOIMITUSAIKA 1-3 PÄIVÄÄ    |    ILMAINEN TOIMITUS YLI 100€ TILAUKSILLE    |    30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

MARTTIINI Luxus Classic, puukko

49,50 

Jos suomalaiselle alakouluikäiselle annettaisiin tehtäväksi piirtää puukko, niin se näyttäisi juuri tältä. Ajatonta muotoilua, joka on tehty käytännön sanelemin ehdoin. Visakoivun, nahan ja kromiteräksen yhdistelmä kulkee oikein pidettynä mukanasi varmasti koko loppuelämäsi ja sen jälkeen puukon kantamisesta saa vastata perilliset. Tämä tuote ei ole elinikäinen, vaan vähintään kahden!

(1 tuotearvio)

Varasto loppu

MARTTIINI Puukko Luxus Classic

 

Legendaarinen Ilves-terä tekee tästä puukosta erinomaisen yleispuukon. Kaunis vahattu visakoivukahva sormisuojaheloineen istuu tukevasti käteen. Tuppi on hienosti muotoiltu karsien kaikki turha ja keskittyen puhtaasti funktionaalisuuteen.

Johannes on kantanut Marttiinin puukkoa puolet elämästään kalastus- ja vaellusreissuilla. Lukemattomat kuhat, purotaimenet, ahvenet ja makkarakepit ovat päättäneet päivänsä Marttiinin viiltoihin. Yli kymmenen vuoden jälkeen puukko on säilyttänyt kaikki ominaisuutensa, joten Marttiinin valmistamien tuotteiden takana uskallamme seisoa rinta rottingilla. Hienoa, että Suomesta löytyy tämmöisiä brändejä!

Mitat ja ominaisuudet

  • Terän pituus 11 cm
  • Koko pituus 23 cm
  • Terä ruostumatonta kromiterästä
  • Kahva vahattua visakoivua
  • Tuppi nahkaa

 

Takuu 3 vuotta
Valmistettu suomessa!

 

Ruostumaton kromiteräs

Marttiinin käyttämä ruostumaton teräs on helppohoitoinen terämateriaali, josta valmistetun terän terävyys säilyy pitkään. Kromin osuus terässeoksessa on 13 % ja seoksen kovuus on 53–54 Rockwellin yksikköä (HRC). Kromiteräksen teroittamiseen suositellaan timanttiteroittimia.

Visakoivu

Suomalaisen puukon perinteinen kahvamateriaali on visakoivu. Raaka-aine tulee Suomen visakoivuvyöhykkeeltä, Keski-Suomesta. Loimukuvioinen visakoivu sopii erinomaisesti puukon kahvamateriaaliksi, koska se on kestävää ja kaunista. Tätä kauniskuvioista visakoivua on markkinoilla rajoitetusti, joten sen hintakin on normaalia koivua huomattavasti korkeampi.

Nahkatuppi

Marttiini-puukkojen nahkatupet valmistetaan joko kasvis- tai kromiparkitusta härännahasta. Nahkavuodat ostetaan Euroopasta ja Etelä-Amerikasta. Tuppeja valmistetaan sekä luonnonvärisestä että värjätystä nahasta.

Puukkojen tupet valmistetaan edelleen enimmäkseen käsityönä. Jokaisen tupen tulee olla täsmälleen määrätyn kokoinen ja mallinen, jotta se muodostaa sopivan parin puukon kanssa. Nahasta leikataan malliraudalla leike, ja saumat kiinnitetään liimalla ennen niiden ompelua. Useimpien tuppien sisällä on muovinen lesta, joka tukee tuppea ja suojaa terää.

Tupen painatukset tehdään joko tuppileikkeeseen tai valmiiseen tuppeen. Niitit ja mahdollinen pronssipanta vahvistavat ja koristavat tuppea.

 

Brand

Marttiini

Paino 0.15 kg
  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

    Vahvistettu asiakasVahvistettu asiakas - katso alkuperäinenExternal link

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

tuotetunnus (SKU) 0704 Osasto: Avainsana tuotteelle
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.